250 g pomidorų sultyse konservuotų pomidorų,
1/2 svogūno,
1 skiltelė česnako,
1/2 stiklinės išmirkytų perlinių kruopų,
2 bulvės,
1 morka,
truputis druskos,
maltų juodųjų pipirų,
džiovintų bazilikų,
raudonėlių,
2 litrai vandens,
1/2 šaukštelio cukraus,
2 šaukštai alyvuogių,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Puode su aliejumi pakepkite sutrintą česnaką, suberkite smulkintus svogūnus ir burokine tarka tarkuotas morkas. Supilkite vandenį , suberkite kruopas ir pavirkite apie 30 min. Kai kruopos apvirs, suberkite kubeliais supjaustytas bulves ir virkite, kol suminkštės.
Pasūdykite, įberkite pipirų. Baigdami virti supilkite šakute sutrintus konservuotus pomidorus, suberkite cukrų ir pavirkite dar kelias minutes. Įberkite bazilikų, raudonėlių ir sriubą palaikykite uždengtame puode apie 10 minučių.