500 g bet kokios žuvies filė,
0,5 stiklinės pieno,
60 g kvietinės duonos,
2 šaukštai lydytų kiaulienos taukų,
2-3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
1 kiaušinio trynys,
smulkiai tarkuoto sūrio.
GAMINIMAS:
Žuvies filė kartu su iš anksto piene išmirkyta duona du kartus permalkite mėsmale.Faršą pagardinkite druska, maltais pipirais, tarkuotu sūriu, kiaušinio tryniu, viską kruopščiai išmaišykite.
Iš faršo padarykite vidutinio dydžio rutuliukus, sudrėkinkite kiaušinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose. Gerai keptuvėje įkaitinkite taukus ir apkepkite rutuliukus, kol susidarys traškanti rausva plutelė. Patiekite su smulkiai kapotais žalumynais prie bet kokios rūšies alaus.