700-750 g kalmarų,
125 g sauso baltojo vyno,
2-3 mėsingi pomidorai,
1-2 skiltelės česnako,
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas citrinos sulčių,
druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Moliusko galvą ir čiuptuvus ištraukite iš po apvalkalo. Nupjaukite čiuptuvus, nuplaukite ir įtrinkite druska. Kalmarus supjaustykite žiedeliais. Nulupę pomidorų odelę, juos supjaustykite. Susmulkinkite česnaką.
Alyvuogių aliejuje pakepkite kalmarus, įpilkite vyno, pridėkite pomidorų, česnakų, smulkiai supjaustytų petražolių ir uždengę pavirkite 30-40 minučių, kol suminkštės. Paskaninkite druska, pipirais ir citrinų sultimis. Prieš patiekdami į stalą papuoškite citrinos gabalėliais, pomidorų žiedeliais ir alyvuogėmis.