1 virtas kiaušinis,
1 mažas svogūnas,
2 griežinėliai kumpio,
2 riekelės sūrio,
1 šaukštas majonezo,
1/3 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų,
1/4 stiklinės 5-6 proc. acto (geriausia tinka obuolių actas).
GAMINIMAS:
svogūną supjaustykite plonyčiais žiedeliais, užpilkite actu ir palikite marinuotis 15-20 minučių. Į majonezą suberkite pipirus ir išmaišykite. Abi sūrio riekeles aptepkite plonu sluoksniu majonezo ir suglauskite su kumpio griežinėliais (turi gautis du "sumuštinukai").
Ant vieno "sumuštinuko", padėto sūriu į apačią, uždėkite marinuoto svogūno žiedų. Ant žiedų sukraukite majonezo ir kiaušinio masę. Ant viršaus užvožkite antrą "sumuštinuką" (sūriu į viršų). Sutvirtinkite mediniu smeigtuku.