1 stiklinė miltų,
125 g sviesto ar margarino,
100 g sūrio,
1,5 arbatinio šaukštelio druskos,
maltų raudonųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Miltus, druską ir pipirus ištrinkite su margarinu, pridėkite tarkuoto sūrio. Jei reikia, įpilkite keletą šaukštelių šalto vandens, pieno ar grietinės. Išminkykite tešlą ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.
Iškočiokite 0,5 cm storio lakštą ir jį supjaustykite 1,5x7 cm juostelėmis. Viršų truputį suvilgykite vandeniu ar kiaušiniu, apibarstykite sezamo sėklomis ar gliaudytomis saulėgrąžomis. Kepkite, kol sausainėliai įgaus šviesiai rudą spalvą. Tai kieti trąškūs sausainiai, turintys maloniai aštrų skonį ir kvepiantys sūriu.