260 g miltų,
20 g cukraus,
50 g sviesto,
150 g grietinės,
1/4 arbatinio šaukštelio sodos,
po 1 arbatinį šaukštelį druskos ir kmynų.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su soda, persijokite. Maišydami grietinėje ištirpinkite cukrų ir druską (1/4 arbatinio šaukštelio). Iš anksto suminkštintą sviestą išsukite medine mentele, pamažu sudėdami grietinės masę, o paskui miltus ir greitai užmaišykite tešlą.
Vietoj grietinės galite vartoti rūgpienį ar kefyrą. Iškočiokite 0,5 centimetro storio tešlą, supjaustykite 10 cm pločio juostomis, kiekvieną juostelę atskirai suraikykite siaurutėmis 0,5 centimetro pločio juostelėmis. Ant stalo paberkite druskos ir kmynų, prie jų priglauskite kiekvieną juostelę. Po to juosteles išdėliokite ant skardos ir 10-12 minučių kepkite iki 220-240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.