3 gūžės žaliųjų salotų,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
1/2 stiklinės grietinės,
1 arbatinis šaukštelis garstyčių,
1 arbatinis šaukštelis acto,
žalumynų,
petražolių,
ridikėlių,
druskos.
GAMINIMAS:
Kietai išvirkite kiaušinius, trynius sutrinkite su druska. Maišydami sudėkite garstyčias ir supilkite actą. Po to supilkite augalinį aliejų ir grietinę, maišykite tol, kol gausis vientisa masė. Salotų lapus nuplaukite, leiskite nuvarvėti vandeniui ir smulkiai supjaustykite.
Suberkite smulkiai supjaustytas petražoles ir susmulkintus kiaušinių baltymus. Viską sumaišykite, apipilkite padažu, salotas papuoškite ridikėlių griežinėliais.