900 g gabalėliais supjaustytų bulvių,
350 g rūkytos žuvies (pavyzdžiui, juodauodegės menkės),
300 g pieno,
apie 5 šaukštus saulėgražų aliejaus,
1 smulkiai supjaustytas didelis svogūnas,
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero,
2 arbatiniai šaukšteliai paprikos miltelių,
2 šaukštai supjaustyto šviežio koriandro,
pusės citrinos sulčių,
1 išplaktas didelis kiaušinis,
100 g avižinių dribsnių,
citrinos skiltelė.
GAMINIMAS:
Pasūdytame vandenyje bulves virkite 15-20 min. Rūkytą žuvį sudėkite į didelį mikrobangų krosnelei skirtą indą, apipilkite pienu. Uždenkite plėvele, ją pradurkite keliose vietose, įdėkite į krosnelę ir nustatykite režimu HIGH 4 min., kol žuvis subyrės (taip pat galima 5 min. virti puode).
Kol ruošiama žuvis, keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir kepinkite svogūnus, imbierą ir papriką, kol svogūnai taps minkšti. Nuimkite nuo ugnies. Kai bulvės ir žuvis paruošti, bulves nupilkite. Sutrinkite bulvių košę, atskirkite žuvies odą ir kaulus. Bulves ir žuvį sumaišykite su koriandru ir citrinos sultimis.
Pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Iš gautos masės padarykite 8 kotletus. Kiekvieną kotletą aptepkite kiaušinio plakiniu ir pavoliokite avižiniuose dribsniuose. Sudėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą pusei valandos, kad kotletai sutvirtėtų. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus.
Kepkite po 4 kotletus iš karto, apvartant iš abiejų pusių, kol kotletai pasidengs auksine plutele. Išėmus nusausinkite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio. Patiekite karštus su citrinos griežinėliais ir jogurto bei agurkų padažu.