2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 smulkiai supjaustyti maži raudonieji svogūnai,
1 išilgai juostelėmis supjaustytas raudonasis pipiras,
1 smulkiai supjaustytas svogūnas,
2 skiltelės česnako,
800 g konservuotų pomidorų,
1 šaukštas pomodorų pastos,
200 ml sauso baltojo vyno,
700 g gabalėliais supjaustytos baltosios žuvies filė (pavyzdžiui, menkės, oto),
200 g nuvalytų ir išvirtų tigrinių krevečių,
125 g alyvuogių,
petražolių papuošti.
GAMINIMAS:
Dideliame sunkiame puode išlydykite sviestą. Sudėkite svogūnus, pipirus, česnaką ir maišant 10 min. kepinkite ant nedidelės ugnies. Sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, supilkite baltąjį vyną, pagardinkite druska, pipirais.
Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir neuždengtą troškinkite 15 min. Į puodą sudėkite žuvį ir troškinkite 5 min. Suberkite alyvuoges, krevetes ir dar 3 min. patroškinkite. Petražolėmis papuoštą guliašą patiekite su karšta duona gruzdančia plutele.