5 kiaušiniai,
5 šaukštai medaus,
125 g cukraus,
600 g miltų,
1 šaukštelis sodos,
1 šaukštas prieskonių mišinio kaip meduoliams
Kremui:
3/4l. geros grietinės,
1 citrinos žievelė,
300g miltinio cukraus.
Sulaistymui:
1 stiklinė stiprios pasaldintos ir 1 citrinos sultimis bei romu paskanintos arbatos.
GAMINIMAS:
Į dubenį įmušami kiaušiniai, suberiamas cukrus, supilamas medus ir plakama, įstačius indą į karštą vandenį, kol masė sutirštės ir pasidarys puri. Tada suberiami miltai, parūgštintame vandenyje ištirpyta soda, prieskoniai ir užminkoma tešla. Ji padalijama į 4 lygias dalis. Iš kiekvienos iškočiojama po paplotį. Tortas kepamas keturkampis arba pailgas (pagal skardą). Papločiai 3-5 min kepami karštai, paskui dar 5 min. vėsiau. Iškepti ir atšaldyti papločiai sulaistomi.
Gerai atšaldyta grietinė (ne mažesnio kaip 30% riebumo) išplakama su cukrumi, kol pasidaro puri. Neturint tokios grietinės, prieš plakant įpilama 1 kupinas šaukštas želatinos, ištirpytos 1/4 stiklinės vandens. Kremu pertepami papločiai ir šaltai paslegiama. Po 8-10 val. tuo pačiu kremu aptepami nulyginti papločių šonai ir viršus. Puošiama riešutais, uogienėmis, cukrinukais ir kt.