500 g lieso kiaulienos faršo,
100 ml maltų džiūvėsėlių,
stiklinė pieno,
kiaušinis,
šaukštelis druskos,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
raudona paprika,
nedidelė cukinija,
svogūnas,
margarino arba sviesto.
GAMINIMAS:
Džiūvėsėlius užpilkite pienu ir brinkinkite maždaug 10 minučių. Į faršą įmaišykite druską, piene brinkintus džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, įberkite pipirų. Gerai išminkykite faršą, kad mėsa būtų ganėtinai sulipusi.
Nuplaukite paprikas, pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Stambia trintuve sutarkuokite cukiniją. Smulkiai supjaustykite svogūną. Į faršą įminkykite daržoves. Suformuokite apskritus kepsnelius.
Keptuvėje ištirpinkite riebalus. Kai riebalai pagels ir nustos putoti, sudėkite maltinukus ir kepkite po 3-4 minutes iš abiejų pusių. Patiekite maltinukus su virtomis bulvėmis, jų koše arba makaronais.