8 riekės baltos duonos,
vidutinio dydžio baklažanas,
8 šaukštai kreminės varškės arba tepamojo varškės sūrelio,
česnako skiltelė,
pomidoras,
šviežių svogūnų laiškų,
petražolių,
aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Baklažaną nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite į bent 20 minučių pastovėti. Popieriniu rankšluoščiu nusausinkite baklažanų griežinėlius ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Skrudintuvėje arba keptuvėje trumpai paskrudinkite duonos riekeles.
Kreminę varškę išsukite su tryntu česnaku, pagal skonį pasūdykite. Ant duonos riekelės užtepkite česnakinės varškės, uždėkite kepto baklažano ir pomidoro griežinėlį, papuoškite smulkiai kapotais svogūnų laiškais ir petražolėmis.