Ž l ė g t a i n i a m s:
500 g menkės filė,
2 baltos duonos riekelės,
100 ml grietinėlės,
svogūnas,
2 kiaušiniai,
šaukštas sviesto,
džiūvėsėlių,
druskos,
pipirų.
S u v o ž t i n i a m s:
4 apvalios bandelės,
2 pomidorai,
mėlynasis svogūnas,
2 marinuoti agurkėliai,
salotų lapų,
majonezo,
daigintų pipirnių,
sviesto.
GAMINIMAS:
Pirmiausia pagaminkite žuvies žlėgtainius. Duonos riekeles užpilkite grietinėle, palikite išbrinkti. Žuvį supjaustykite stambiais gabalėliais. Virtuviniu kombainu susmulkinkite svogūną, sudėkite ir sumalkite žuvį. Sudėkite grietinėlėje išmirkytą duoną, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Viską gerai išmaišykite, pabaigoje įmuškite kiaušinius ir užminkykite žuvies faršą. Suformuokite iš faršo apskritus žlėgtainius, apvoliokite džiūvėsėliuose. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite žlėgtainius ir kepkite, kol gražiai apskrus. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkėlius ir sumaišykite su majonezu.
Perpjaukite bandeles, vidine puse trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje, abi puseles aptepkite sviestu. Dėkite ant riekelės salotos lapą, pomidoro griežinėlį, karštą žuvies žlėgtainį, plonais griežinėliais pjaustytą svogūną, šaukštą majonezo padažo, papuoškite daigintomis pipirnėmis ir užvožkite kita bandelės puse.