1 kg kaštainių,
garbanotojo kopūsto,
60 g sviesto,
125 g kiaulienos,
svogūno galvos,
2 saliero stiebų,
tarkuotos citrinos žievelės,
10 šakelių petražolių,
10 šalavijo lapelių,
2 riekelių duonos,
2 kiaušinių,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia smulkiai supjaustykite kiaulieną ir svogūną. Sudėkite viską į keptuvę su salierais ir 5-7 min. kepkite, kol kiauliena apskrus. Suberkite citrinos žievele, smulkintas petražoles, šalavijus, duoną, įdėkite druskos ir pipirų. Sudėkite kiaulienos mišinį ir gerai išmaišykite.
Supilkite išplaktus kiaušinius ir vėl gerai išmaišykite. Kaštainius pavirkite vandenyje, kol suminkštės, nusunkite ir susmulkinkite, kopūstą nuplikykite, nusausinkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite pjaustytą šerdį ir 7-8 min. kepkite.
Iškepusią šerdį perkelkite į puodą. Kimšinį sudėkite į išklotą kopūstų lapais dubenį, gerai suspauskite, tada ant jo vėl klokite kopūsto lapus. Suimkite galus ir, suformavus rutulį, juos suriškite.
Rutulį dėkite į puodą su verdančiu vandeniu, ant viršaus uždėkite lėkštę ir virkite apie 50-60 min. Nusunkus tiekite su pomidorų padažu.