1,5 kg vištienos gabaliukų su kaulais (pavyzdžiui, šlaunelių) arba 1 kg vištienos filė,
3 svogūnų,
2 paprikų,
1 baklažano,
5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto sviesto,
50 ml kapotų petražolių lapelių,
1 šaukštelio tarkuoto imbiero,
žiupsnelio šafrano,
druskos,
juodųjų pipirų pagal skonį,
50 ml vandens,
1 citrinos,
1 šaukšto kapotų kalendrų,
100 g žaliųjų alyvuogių.
GAMINIMAS:
Vištieną susmulkinkite. Nulupkite ir skiltelėmis supjaustykite svogūnus. Paprikas perpjaukite perpus, išimkite sėklas, supjaustykite didesniais gabaliukais. Baklažaną susmulkinkite kubeliais. Sviesto ir aliejaus mišinyje apkepkite vištienos gabaliukus, tada patroškinkite žemoje temperatūroje 10 minučių.
Pridėkite susmulkintas daržoves, kapotas petražoles, imbierą, šafraną, druską ir pipirus. Supilkite vandenį, sudėkite citrinos griežinėlius. Puodą uždenkite ir 15 minučių patroškinkite. Jei reikia, įpilkite daugiau skysčio ir pamaišykite. Sudėkite kalendras ir dar 15 minučių troškinkite. kai jau patiekalas bus beveik paruoštas, suberkite alyvuoges. Patiekite su kuskusu.