600-700 g jautienos,
50 g sviesto,
80 g pomidorų tyrės,
4 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
700-800 ml vandens,
2 šaukštų miltų,
200 g sūdytų agurkų,
600 g bulvių,
aliejaus (kepti),
druskos ir pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Jautieną supjaustykite mažais gabaliukais ir apkepinkite įdėję truputį sviesto. Supilkite pomidorų tyrę, sudėkite supjaustytus svogūnus ir česnako skilteles. Pakaitinkite ir įpilkite vandens, kad viską apsemtų. Troškinkite maždaug 30-40 minučių, kol mėsa suminkštės.
Nukoškite sultinį, sumaišykite su svieste pakaitintais miltais ir supilkite atgal į puodą. Nuskuskite bulves,, supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Dėkite į puodą su sūdytais agurkais, troškinkite 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.