1 kg veršienos kumpio,
pipirų,
druskos,
kelių rozmarino šakelių,
1 apelsino sulčių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus.
P a d a ž u i:
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų aukštų miltų,
200 ml sultinio (daržovių),
100 ml grietinėlės,
1 apelsino sulčių,
2 apelsinų,
3 šaukštų pomidorų padažo.
GAMINIMAS:
Veršieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į marinatą, paruoštą iš apelsino sulčių, pipirų, druskos, aliejaus ir rozmarino šakelių. Palaikykite per naktį. Veršienos gabaliukus sudėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje uždengę folija apie 30 minučių.
Padažui miltus apkepkite svieste, nuolat maišydami supilkite sultinį, apelsinų sultis, daržovių padažą. Maišykite, kol padažas pradės tirštėti, tada sudėkite supjaustytus apelsinus be odelių, grietinėlę ir dar kelias minutes pakaitinkite. Galite paskaninti druska ir pipirais. Karštu padažu užpilkite veršienos gabaliukus.