Mėsos k u k u l i a m s:
0,5 kg maltos mėsos,
200 ml greitai paruošiamų avižinių dribsnių,
150 ml vandens,
druskos ir pipirų (pagal skonį),
aliejaus (kepti).
P a d a ž u i:
1 svogūno,
2 stiklainių trintų konservuotų pomidorų,
0,5 šaukštelio cukraus,
0,5 šaukštelio džiovintų bazilikų,
0,5 šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą. Svogūnus supjaustykite mažais gabaliukais, sumaišykite su trintais konservuotais pomidorais, įberkite cukraus, druskos ir bazilikų. Troškinkite neaukštoje temperatūroje 10 minučių. Avižinius dribsnius sumaišykite su vandeniu ir palikite išbrinkti.
Maltą mėsą sumaišykite su dribsniais, pagardinkite druska, pipirais, suformuokite maždaug 20 kukulių. Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir kepkite kukulius, kol apskrus. Tada juos sudėkite į padažą ir patroškinkite neaukštoje temperatūroje dar 15 minučių.