300—400g kvietinių arba 300—400 g stambiai maltų ruginių miltų,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė rūgusio pieno,
1 stiklinė grietinės (vietoj pieno galima dėti 1 stiklinę geros varškės),
2 stiklinės medaus,
100g cukraus,
2 šaukšteliai prieskonių mišinio,
šaukštelis sodos.
GAMINIMAS:
Medus pavirinamas ir atvėsinamas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgusis pienas (arba sudedama ištrinta varškė), grietinė, prieskoniai, soda, išmaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens, ir miltai. Tešla gerai išplakama, ji turi būti geros rūgščios grietinės tirštumo. Paruošta tešla išpilama į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą ir kepama nekarštoje krosnyje 30—40 min.