Po 200 g veršienos kepenėlių
ir minkštos jautienos,
150 g kiaulienos,
2 kiaušiniai,
svogūnas,
2 česnako skiltelės,
keli džiovinti baravykai,
pusė bandelės,
stiklinė alaus,
pagal skonį druskos,
džiovintų mairūnų,
kmynų,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, netinkamas dalis išpjaustykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį puodą. Minkštą jautieną irgi susmulkinkite, sumeskite į puodą su kepenėlėmis. Į tą patį puodą sumeskite svogūną, vandenyje pamirkytus baravykus, trupintą bandelę, suberkite prieskonius, viską užpilkite alumi ir virkite, kol alus išgaruos.
Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinį ir viską išsukite elektriniu plakikliu. Jei manote, kad paštetas per skystas, galite į jį įberti šiek tiek džiūvėsėlių. Paruoštą masę krėskite į riebalais išteptą karščiui atsparų indą. Jį įstatykite į didesnį indą su vandeniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min. Gatavą paštetą atvėsinkite ir išdėliokite į stiklainėlius-ilgiau bus tinkamas valgyti.