Ypatigasis antienos paštetas receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ypatigasis antienos paštetas


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

400 g antienos kepenėlių,
200 g anties krūtinėlės,
kiaušinis,
70 g sviesto,
pagal skonį druskos,
pipirų.

M a r i n a t u i:
nutarkuota pusės apelsino žievelė,
po 2 šaukštus porto vyno,
ir brendžio,
pusės apelsinų sulčių,
pagal skonį druskos.

U ž p i l t i:
mėgstamo skonio (aviečių ar apelsinų)balzaminio padažo.

GAMINIMAS:

Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves ir susmulkinkite. Anties krūtinėlę irgi šiek tiek pasmulkinkite, tada ir kepenėles, ir krūtinėlės gabalėlius pamerkite į marinatą, paruoštą iš nutarkuotos apelsino žievelės, pusės apelsino sulčių, porto vyno ir brendžio. Bent 12 val. pamarinuokite.

Kai antiena išsimarinuos, išgriebkite ją iš marinato ir sumalkite mėsmale, tada įmaišykite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą, masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, supilkite į stačiakampę platoką skardą ir kepkite orkaitėje apie 40 min. Išimtą paštetą atvėsinkite, ant viršaus užtepkite storoką balzaminio padažo sluoksnį ir padėkite valandai į šaldytuvą, kad sustingtų. Paštetą tiekite supjaustytą griežinėliais su skrudinta balta duona.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668