400 g antienos kepenėlių,
200 g anties krūtinėlės,
kiaušinis,
70 g sviesto,
pagal skonį druskos,
pipirų.
M a r i n a t u i:
nutarkuota pusės apelsino žievelė,
po 2 šaukštus porto vyno,
ir brendžio,
pusės apelsinų sulčių,
pagal skonį druskos.
U ž p i l t i:
mėgstamo skonio (aviečių ar apelsinų)balzaminio padažo.
GAMINIMAS:
Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves ir susmulkinkite. Anties krūtinėlę irgi šiek tiek pasmulkinkite, tada ir kepenėles, ir krūtinėlės gabalėlius pamerkite į marinatą, paruoštą iš nutarkuotos apelsino žievelės, pusės apelsino sulčių, porto vyno ir brendžio. Bent 12 val. pamarinuokite.
Kai antiena išsimarinuos, išgriebkite ją iš marinato ir sumalkite mėsmale, tada įmaišykite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą, masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, supilkite į stačiakampę platoką skardą ir kepkite orkaitėje apie 40 min. Išimtą paštetą atvėsinkite, ant viršaus užtepkite storoką balzaminio padažo sluoksnį ir padėkite valandai į šaldytuvą, kad sustingtų. Paštetą tiekite supjaustytą griežinėliais su skrudinta balta duona.