Energetinė vertė: 205 kcal
150 g stambių avižinių dribsnių,
150 g kapotų migdolų,
175 g ruginių miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
2 žiupsn. druskos,
50 g kubeliais supjaustytų citrinų žievelių cukatų,
1-2 šaukšteliai skysto saldiklio diabetikams,
100 ml pasukų,
100 g lydyto sviesto,
apie 14 paplotėlių (6-7 cm skersmens),
14 nuluptų migdolų.
GAMINIMAS:
Avižinius dribsnius bei kapotus migdolus nuolat maišant paskrudinkite keptuvėje be riebalų ir ataušinkite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Avižinių dribsnių ir migdolų mišinį dubenėlyje sumaišykite su miltais, kepimo milteliais, druska bei citrinų žievelių cukatomis.
Saldiklį sumaišykite su pasukomis, kartu su lydytu ataušintu sviestu pilkite į indą su sausais produktais ir suminkykite tešlą. Tešlą porcijomis dėkite ant paplotėlių ir prispauskite. Ant kiekvienos "monetos" dėkite po nuluptą migdolą. Kepkite 15-20 min. Iškepama 14 sausainių.