500 g varškės,
1-2 kiaušiniai,
1 didelis bananas,
5-6 valgomieji šaukštai,
miltų (su kaupu),
cukraus,
druskos,
vanilinio cukraus,
aliejaus,
grietinės.
GAMINIMAS:
Varškę (geriau-naminę) sutrinkite su kiaušiniais, cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Į šią masę įdėkite bananą, sutrinkite šakute ir gerai išmaišykite. Maišydami dėkite po vieną šaukštą miltų (kuo drėgnesnė varškė, tuo daugiau reikia miltų).
Tešla neturi būti labai tiršta, tad nepadauginkite miltų! Kepkite varškėčius-tešlą dėkite valgomuoju šaukštu-keptuvėje ant vidutinės ugnies uždengę dangčių. Apverskite tik vieną kartą. Iškepusius varškėčius patiekite su grietine.