Energetinė vertė: 162 kcal
T e š l a i:
100 g miltų,
žiupsn. kepimo miltelių,
25 g maltų migdolų,
50 g margarino,
trynys,
žiupsn. druskos,
30 g birios fruktozės.
Į d a r u i:
375 g rūgštokų obuolių (sverti paruoštus),
1/2 citrinos sulčių,
80 g maltų migdolų,
100 g konservuotų agrastų diabetikams (gerai nuvarvėjusių),
trynys,
30 g birios fruktozės,
2 baltymai,
10 g miltų,
žiupsn. kepimo miltelių,
10 g plokštelėmis pjaustytų migdolų,
riebalų (formai ištepti).
GAMINIMAS:
Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijokite į dubenėlį. Berkite migdolus, druską, fruktozę, dėkite margariną bei trynį. Viską minkykite elektriniu maišikliu, kol susidarys vientisa tešla. Tešlą apie 30 min. laikykite šaldytuve. Per tą laiką nulupkite obuolius, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis.
Iškočiotą tešlą klokite ant riebalais išteptos 22 cm skersmens torto formos dugno, suformuokite 3 cm aukščio kraštus ir subadykite šakute. Tešlos paviršių pabarstykite 30 g maltų migdolų, dėkite paruoštus obuolius bei agrastus. Orkaitę įkaitinkite iki 175-200 laipsnių temperatūros.
Trynį iki purios masės išsukite su šaukštu karšto vandens bei fruktoze. Baltymus išplakite iki standžių putų ir dėkite ant trynių masės. Berkite miltus su kepimo milteliais bei likusius maltus migdolus ir viską atsargiai išmaišykite. Masę paskirstykite ant vaisių, pabarstykite migdolų plokštelėmis ir kepkite apie 40 min.