Energetinė vertė: 179 kcal
T e š l a i:
250 g nuluptų migdolų,
65 g rupių kvietinių miltų,
1 1/2 nubr. šaukštelio kepimo miltelių,
100 g minkšto sviesto,
175 g cukraus diabetikams arba fruktozės,
5 lašai karčiųjų migdolų aromato,
1/2 apelsino trinta žievelė,
žiupsn. malto imbiero,
1/2 šaukštelio vanilės miltelių,
4 kiaušiniai,
cukraus diabetikams (pyragui pabarstyti),
sviesto (formai ištepti).
GAMINIMAS:
Migdolus labai smulkiai sumalkite ir sumaišykite su rupiais kvietiniais miltais bei kepimo milteliais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Pailgą (30 cm) formą ištepkite riebalais. Sviestą iki purios masės išsukite su cukrumi diabetikams arba su fruktoze. Pilkite karčiųjų migdolų aromatą.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir pastatykite šaltai. Trynius po vieną įmaišykite į sviesto masę, suberkite apelsino žievę, imbierą bei vanilės miltelius. Įmaišykite migdolus. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Tešlą dėkite į formą, paviršių išlyginkite.
Pyragą dėkite į iš anksto įkaitintą orkaitę. Nuo kepimo pradžios praėjus 45 min. kepinį patikrinkite virbalu. Jei reikia, kepkite dar 10 min. Pyragą ataušinkite ant grotelių, suvyniokite į aliuminio foliją ir dieną laikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekiant supjaustykite į 20 gabalėlių ir pabarstykite cukrumi diabetikams.