Energetinė vertė: 169 kcal
150 g džiūvėsėlių,
75 g margarino,
3 šaukštai birios fruktozės,
10 šaukštelių baltos želatinos,
500 g jogurto (1,5 proc.),
trinta citrinos žievelė ir sultys,
3 baltymai,
100 ml grietinėlės,
po 150 g braškių,
aviečių ir serbentų,
pak. raudono užpilo tortui,
margarino (formai tepti).
GAMINIMAS:
Torto pagrindui džiūvėsėlius susmulkinkite ir suminkykite su margarinu bei šaukštu fruktozės. Masę paskirstykite ant riebalais ištepto torto formos dugno, gerai prispauskite ir pastatykite šaltai. Įdarui želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, nusunkite ir ištirpinkite. Jogurtą sumaišykite su šaukštu fruktozės, citrinos žievele bei citrinos sultimis.
Atsargiai įmaišykite želatiną. Jogurto masę pastatykite šaltai ir laikykite, kol ji ims stingti. Baltymus ir grietinėlę atskiruose induose išplakite iki standžios konsistencijos ir atsargiai įmaišykite į jogurto masę. Kremą dėkite ant torto pagrindo, paviršių išlyginkite. Tortą apie 3 valandas laikykite šaldytuve.
Uogas perrinkite, nuplaukite, serbentus nuimkite nuo kekučių. Uogas dėkite ant torto. Paruoškite užpilą tortui su 1/4 l vandens (raudonojo vyno arba sulčių) bei likusia fruktoze ir pilkite ant uogų. Palaikykite, kol užpilas sustings. Tortą patiekite šaltą. Supjaustykite į 12 gabalėlių.