Energetinė vertė: 161 kcal
Mielinė tešla, paruošta pagal pagrindinį receptą (žiūrėti receptus).
Į d a r u i:
120 g sviesto,
95 g cukraus diabetikams arba fruktozės,
200 ml pieno,
200 g plokštelėmis pjaustytų migdolų,
riebalų (skardai ištepti).
GAMINIMAS:
Paruoškite mielinę tešlą ir padėkite, kad iškiltų. Per tą laiką riebalais ištepkite skardą. Įdarui skirtą sviestą išlydykite, jame ištirpinkite fruktozę arba diabetikams skirtą cukrų ir pilkite pieną. Viską 2-3 min. virkite nuolat maišant, kol mišinys sutirštės. Įmaišykite migdolus. Masę ataušinkite.
Mielinę tešlą trumpai paminkykite, dėkite ant skardos ir pabarstykite miltais. Iškočiokite iki skardos dydžio. Ant tešlos tolygiai paskirstykite migdolų masę. Pyragą uždenkite audeklu ir 30-35 min. laikykite kambario temperatūroje, kad iškiltų.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Pyragą dėkite į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-35 min. Paskui neišėmus iš skardos supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais ir ataušinkite ant grotelių.