Energetinė vertė: 77 kcal
4 kiaušiniai,
5 šaukštai (50 g) birios fruktozės,
1/2 vanilės lazdelės šerdies,
žiupsn. druskos,
375 g virtų trintų bulvių (išvirkite iš vakaro),
60 g maltų lazdyno riešutų,
150 g manų kruopų,
šaukštelis kepimo miltelių,
2 šaukštai kapotų lazdyno riešutų,
2 šaukštai nesmulkintų lazdyno riešutų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išsukite iki purios masės su fruktoze, vanilės šerdimi, druska ir 3 šaukštais karšto vandens. Į trynių masę įmaišykite sutrintas bulves, maltus lazdyno riešutus, manų kruopas bei kepimo miltelius.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Tešlą dėkite į 26 cm skersmens torto formą, pabarstykite kapotais ir nesmulkintais lazdyno riešutais ir kepkite apie 45 min. Supjaustykite į 12 gabalėlių.