Saksoniškas kalėdinis vyniotinis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Saksoniškas kalėdinis vyniotinis


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 144 kcal

T e š l a i:
200 g razinų,
2 šaukštai romo,
kubelis mielių (42 g),
180 ml lieso pieno,
400 g miltų,
4 šaukštai birios fruktozės (40 g),
2-3 lašai karčiųjų migdolų aromato,
žiupsnelis druskos,
50 g sviesto,
100 g kapotų migdolų.

A p t e p i m u i:
50 g sviesto,
šaukštas (10 g) birios fruktozės.


GAMINIMAS:

Razinas nuplaukite ir padėkite, kad nuvarvėtų skystis. Paskui užpilkite romu ir palaikykite uždengtas. Mieles ištirpinkite drungname piene ir su nedideliu kiekiu miltų paruoškite įmaišalą. Jį palaikykite 20 min.

Iš įmaišalo ir likusių miltų, fruktozės, karčiųjų migdolų aromato bei druskos suminkykite vientisą tešlą. Ją dar 20 min. laikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Sviestą truputį pašildykite ir kartu su migdolais bei razinomis įminkykite į tešlą. Ją dar 30 min. palaikykite, iškočiokite ir sulankstykite taip, kaip lankstomi kalėdiniai vyniotiniai.

Vyniotinį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palaikykite 20 min. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Vyniotinį kepkite apie valandą. Ataušinkite. Sviestą pašildykite, jame ištirpinkite fruktozę ir šiuo mišiniu aptepkite vyniotinį. Supjaustykite į 25 gabalėlius.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668