šaltibarščiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



šaltibarščiai


INGREDIENTAI:

2 litrai neriebaus kefyro arba rūgpienio,
1/2 litro silpnai marinuotų burokėlių arba 2-3 šviežiai virti burokėliai,
1-2 agurkai,
žalių svogūnų laiškų,
druskos,
2 kietai virti kiaušiniai.


GAMINIMAS:

Į didesnį dubenį supilame marinuotus burokėlius, suberiame nuluptus, smulkiai supjaustytus agurkus, sukapotus svogūnų laiškus, krapus. Užpilame kefyru, pasūdome, suberiame smulkiai supjaustytus kietai virtus kiaušinius ir išmaišome. Prieš tiekdami į stalą, šaltibarščius 1 valandą palaikome šaldytuve. Valgome su karštomis virtomis bulvėmis.

Pastabos: Nėra idealaus šaltibarščių recepto - ši sriuba visada atspindi jos ruošėjo skonį. Jeigu sriuba atrodo per tiršta, atskiedžiame virintu vandeniu, šaltu pienu, grietinėle. Kefyrą galime sumaišyti su grietine arba jogurtu. Jeigu šaltibarščius darome iš šviežiai išvirtų burokėlių, juos supjaustome labai plonais šiaudeliais, apibarstome druska ir truputį palaikome.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668