Keksas su aguonomis ir riešutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keksas su aguonomis ir riešutais


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 229 kcal

200 g sviesto,
4 kiaušiniai,
150 g fruktozės,
1/2 vanilės lazdelės šerdies,
3 šaukšteliai kepimo miltelių,
150 g kvietinių miltų (Nr. 550),
100 g tirpios avižinių dribsnių,
100 g maltų aguonų,
60 g maltų lazdyno riešutų,
3 šaukštai romo,
4 šaukštai pieno,
sviesto (formai ištepti),
3 šaukštai smulkių avižinių dribsnių (formai pabarstyti).


GAMINIMAS:

Sviestą iki purios masės išplakite su tryniais, fruktoze bei vanilės lazdelės šerdimi. Po truputį įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, avižinius dribsnius, aguonas, maltus riešutus, romą ir pieną. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į gautą masę.

Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių temperatūros. Tešlą pilkite į riebalais išteptą ir avižiniais dribsniais pabarstytą formą. Dėkite į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepkite apie min. Supjaustykite į 15 gabalėlių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668