Energetinė vertė: 180 kcal
500 g ruginių miltų (Nr. 1150),
kubelis mielių (42 g),
40 g fruktozės,
30 g sviesto arba margarino,
po 200 g džiovintų abrikosų, figų, datulių, slyvų ir žiedais pjaustytų obuolių,
po 100 g kapotų lazdyno ir graikinių riešutų,
100 g kubeliais pjaustytų vaisių mišinio,
100 g razinų,
2 šaukšteliai cinamono miltelių,
po šaukštelį anyžių ir maltų gvazdikėlių,
50 g abrikosų uogienės su fruktoze,
apie 14 džiovintų abrikosų,
riebalų (formoms ištepti).
GAMINIMAS:
Miltus persijokite į dubenėlį ir sutrupinkite mieles. Berkite fruktozę, pilkite 1/4 l vandens ir dėkite riebalus. Elektriniu maišikliu minkykite, kol tešla pasidarys vientisa. Tešlą uždenkite ir 50 min. laikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Per tą laiką sukapokite džiovintus vaisius ir riešutus.
Juos kartu su razinomis bei vaisių mišiniu įmaišykite į tešlą. Dvi 24 cm skersmens žvaigždžių formas ištepkite riebalais. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo dėkite formas ir į jas įspauskite tešlą. Ypač svarbu, kad formų smaigaliai būtų gerai užpildykite tešla. Tešlą dar 30 min. laikykite, kad pakiltų.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. "Žvaigždes" iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepkite apie valandą. Paskui išimkite iš formų. Uogienę pašildykite, pertrinkite per sietelį ir ja aptepkite iškepusias "žvaigždes". Mažomis formelėmis iš abrikosų išspauskite "žvaigždutes" ir jomis puoškite kepinius. Supjaustykite į 20 gabalėlių.