Energetinė vertė: 94 kcal
M a r c i p a n ų masei:
150 g nuluptų ir smulkiai sumaltų migdplų,
baltymas,
5 ml skysto saldiklio diabetikams,
2 šaukšteliai rožių vandens (iš vaistinės).
T e š l a i:
600 g miltų,
2 tryniai,
325 g pusiau riebaus margarino,
13 ml skysto saldiklio diabetikams,
romo aromato,
2 šaukštai kakavos miltelių,
1/2 šaukštelio cinamono miltelių,
žiupsn. maltų gvazdikėlių,
250 g abrikosų uogienės diabetikams.
GAMINIMAS:
Marcipanų masei skirtus migdolus suberkite į dubenėlį, pilkite baltymą, saldiklį ir rožių vandenį. Iš pradžių viską minkykite elektriniu maišikliu, paskui rankomis ir padėkite į šaldytuvą. Tešlai skirtus miltus suminkykite su tryniu, margarinu, šaukšteliu vandens, romo aromatu bei saldikliu.
Tešlą padalykite pusiau. Vieną dalį tešlos suminkykite su kakavos milteliais, cinamonu ir gvazdikėliais, antrą su marcipanų mase. Tešlą apie valandą laikykite vietoje. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Iš abiejų rūšių tešlos suformuokite plonus maždaug 15 cm ilgio ritinėlius.
Vieną su kitu susukite šviesų ir tamsų ritinėlius ir suformuokite "žiedus". Juos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Uogienę pertrinkite per sietelį, pašildykite ir aptepkite "žiedus".