Kalėdiniai "žiedai" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdiniai "žiedai"


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 94 kcal

M a r c i p a n ų masei:
150 g nuluptų ir smulkiai sumaltų migdplų,
baltymas,
5 ml skysto saldiklio diabetikams,
2 šaukšteliai rožių vandens (iš vaistinės).

T e š l a i:
600 g miltų,
2 tryniai,
325 g pusiau riebaus margarino,
13 ml skysto saldiklio diabetikams,
romo aromato,
2 šaukštai kakavos miltelių,
1/2 šaukštelio cinamono miltelių,
žiupsn. maltų gvazdikėlių,
250 g abrikosų uogienės diabetikams.


GAMINIMAS:

Marcipanų masei skirtus migdolus suberkite į dubenėlį, pilkite baltymą, saldiklį ir rožių vandenį. Iš pradžių viską minkykite elektriniu maišikliu, paskui rankomis ir padėkite į šaldytuvą. Tešlai skirtus miltus suminkykite su tryniu, margarinu, šaukšteliu vandens, romo aromatu bei saldikliu.

Tešlą padalykite pusiau. Vieną dalį tešlos suminkykite su kakavos milteliais, cinamonu ir gvazdikėliais, antrą su marcipanų mase. Tešlą apie valandą laikykite vietoje. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Iš abiejų rūšių tešlos suformuokite plonus maždaug 15 cm ilgio ritinėlius.

Vieną su kitu susukite šviesų ir tamsų ritinėlius ir suformuokite "žiedus". Juos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Uogienę pertrinkite per sietelį, pašildykite ir aptepkite "žiedus".

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668