10 kiaušinių,
200g cukraus,
1kg varškės,
1 pakelis vanilinio cukraus,
100g manų kruopų,
300g razinų,
6 stiklinės juodos duonos,
maltų džiūvėsėlių,
1 stiklinė grietinėlės,
1 šaukštelis kėlimo miltelių,
2 nubraukti šaukšteliai cinamono,
5 obuoliai,
150g riešutų,
50g sviesto.
GAMINIMAS:
Tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, manų kruopos, pusė cinamono, razinos, vanilinis cukrus ir 5 išplakti kiaušinių baltymai. Tešla atsargiai išmaišoma.
Į duonos džiūvėsėlius, sudrėkintus grietinėle arba pienu, sutarkuojami (stambiai) nulupti obuoliai, suberiamas likęs cinamonas, kėlimo milteliai, sudedami išplakti baltymai, susmulkinti riešutai ir išmaišoma.
Į pailgą skardą, išklotą sviestu išteptu pergamentu, dedama pusė varškės masės, tada sudedama duonos masė ir ant viršaus vėl varškės masė. Apdėliojama sviesto gabalėliais ir kepama apie 50-60 min.
Iškeptas plokštainis atšaldomas ir pabarstomas miltiniu cukrumi. Jei patiekiamas nepjaustytas, puošiamas glajumi, virtais vaisiais, drebučiais, cukrinukais. Plokštainį galima patiekti ir supjaustytą gabalėliais.