150 g aukščiausios rūšies miltų,
125 g kokosų drožlių,
100 g cukraus,
3 šaukštai nesaldintų kakavos miltelių,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
180 g sviesto,
1/2 šaukštelio druskos.
M ė t i n i a m glajui:
250 g miltinio cukraus,
šaukštas mėtų likerio arba sirupo,
3 šaukštai šilto vandens.
GAMINIMAS:
Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Imkite 23 cm keturkampę kepimo formą. Miltus, kokosų drožles, cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir druską suberkite į didelį dubenį. Tešlos plaktuvu įpjaustykite sviestą ir maišykite, kol mišinys primins trupinius. Tešlą lygiu sluoksniu prispauskite prie formos dugno. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių, kol švelniai paruduos.
Ataušinkite ant grotelių. Gaminkite glajų: miltinį cukrų ir mėtų likerį arba sirupą sumaišykite mažame dubenyje. Įpilkite vandens ir išmaišykite, kad išeitų tepamas kremas. Pagrindą aptepkite glajumi, leiskite sustingti ir supjaustykite kvadratėliais.