Žuvų apkepėlės su grietinės padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žuvų apkepėlės su grietinės padažu


INGREDIENTAI:

600 g lašišų filė,
600 g sterkų filė,
4 šaukštai citrinų sulčių,
100 ml grietinėlės,
100 g kedrų riešutų,
2 šaukšteliai aliejaus,
druskos.

P a d a ž u i:
ryšelis svogūnų laiškų,
30 g sviesto,
125 ml grietinės,
200 ml grietinėlės,
baltųjų pipirų,
malto muskato.


GAMINIMAS:

Žuvų filė padalykite į aštuonis gabalėlius, nuplaukite, nusausinkite, pašlakstykite citrinų sultimis ir pagardinkite druska. Kedrus sumalkite ir sumaišykite su grietinėle. Aliuminio folijos lapelius ištepkite aliejumi, ant jų dėkite po gabalėlį sterko, užtepkite grietinėle, ant viršaus dėkite lašišos, paspauskite ir suvyniokite į foliją.

Dėkite kepsnelius į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, tuomet palaikykite išjungtoje orkaitėje dar 15 minučių. Gaminkite padažą. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir patroškinkite su sviestu. Supilkite grietinę, pagardinkite baltaisiais pipirais, muskatu ir troškinkite dar tris minutes. Supilkite grietinėlę. Žuvų apkepėles sudėkite į lėkštes, pagardinkite padažu ir patiekite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668