600 g lašišų filė,
600 g sterkų filė,
4 šaukštai citrinų sulčių,
100 ml grietinėlės,
100 g kedrų riešutų,
2 šaukšteliai aliejaus,
druskos.
P a d a ž u i:
ryšelis svogūnų laiškų,
30 g sviesto,
125 ml grietinės,
200 ml grietinėlės,
baltųjų pipirų,
malto muskato.
GAMINIMAS:
Žuvų filė padalykite į aštuonis gabalėlius, nuplaukite, nusausinkite, pašlakstykite citrinų sultimis ir pagardinkite druska. Kedrus sumalkite ir sumaišykite su grietinėle. Aliuminio folijos lapelius ištepkite aliejumi, ant jų dėkite po gabalėlį sterko, užtepkite grietinėle, ant viršaus dėkite lašišos, paspauskite ir suvyniokite į foliją.
Dėkite kepsnelius į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, tuomet palaikykite išjungtoje orkaitėje dar 15 minučių. Gaminkite padažą. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir patroškinkite su sviestu. Supilkite grietinę, pagardinkite baltaisiais pipirais, muskatu ir troškinkite dar tris minutes. Supilkite grietinėlę. Žuvų apkepėles sudėkite į lėkštes, pagardinkite padažu ir patiekite.