100 g puskiečio fermentinio sūrio,
150 g trijų rūšių virtos mėsos: vištienos, liežuvio ir jautienos,
raugintas agurkas,
pomidoras,
20 g svogūnų,
kelios žalumynų šakelės,
1/2 citrinos arba obuolio.
P a d a ž u i:
2 šaukštai majonezo,
30 g mėlynojo sūrio.
GAMINIMAS:
Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite, berkite į mažą keptuvę taip, kad padengtų visą dugną. Šildykite ant nekaitrios ugnies, kol sūris išsilydys. Nemaišykite! Nukelkite keptuvę nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite. Atsargiai išimkite sūrį ir dėkite ant aukšto puodelio ar stiklinės. Palikite, kad visiškai atvėstų.
Mėsą, agurką ir pomidorą pjaustykite kubeliais, svogūnus susmulkinkite. Paruyoškite padažą. Šaukštą majonezo ištrinkite su mėlynuoju sūriu, tada sudėkite likusį majonezą. Sumaišykite produktus su majonezo padažu, sudėkite į sūrio vazą ir papuoškite žalumynais, citrinų ar obuolių griežinėliais.