Jaučio liežuvis,
morka,
svogūnas,
4 gvazdikėliai,
2 laurų lapeliai,
2 kvapieji pipirai,
4 juodieji pipirai,
šaukštelis druskos.
P a d a ž u i:
šaukštas šviežiai tarkuotų krienų,
šaukštelis acto,
šaukštas miltų,
šaukštas sviesto,
stiklinė grietinės,
žiupsnelis cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Liežuvį išvirkite sūdytame vandenyje su prieskoniais ir daržovėmis. Sultinį nupilkite ir nukoškite, o liežuvį nulupkite, supjaustykite stambiais griežinėliais ir padėkite šiltai. Miltus nuolat maišydami pakepinkite su sviestu.
Kai jie paruduos, pilkite stiklinę sultinio, actą, krėskite grietinę, krienus, jei reikia, dar pasūdykite, berkite cukraus ir kelias minutes pakaitinkite. Padažą pilkite į puodą su liežuviu ir troškinkite 10-15 minučių. Užkandį tiekite karštą, su ryžiais ir padažu, kuriame troškinosi, arba šaltą, su skrebučiais ir majonezu.