Silkių filė,
majonezo.
Į d a r u i:
rūgštus obuolys,
2 kiaušiniai,
svogūnas,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite įdarą. Vieną kiaušinį kietai išvirkite ir sukapokite, obuolį išskobkite, sutarkuokite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Viską sumaišykite, įmuškite likusį kiaušinį, gardinkite pipirais ir vėl gerai išmaišykite.
Ant folijos dėkite gabalėlį silkės, ant jo krėskite įdaro, užvožkite kitu filė gabalėliu, suvyniokite ir šaukite į orkaitę 20-30 minučių. Iškepusią apkepėlę ataušinkite, aptepkite majonezu, galite papuošti smulkintų kiaušinių gabalėliais. Palaikykite bent dvi valandas, kad įsigertų majonezas.