1 kg menkių arba jūrų lydekų,
miltų,
aliejaus,
šviežiai grūstų pipirų,
druskos.
M a r i n a t u i:
100 ml acto,
100 ml pomidorų padažo,
3 morkos,
rūgštūs obuolys,
petražolės šaknis,
2-3 svogūnai,
aliejaus,
žiupsnelis cinamono,
10 juodųjų pipirų žirnelių,
3 laurų lapeliai,
4 gvazdikėliai,
2 kvapieji pipirai,
petražolių lapelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvis išdarinėkite, jei jos didelės, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Juos įtrinkite druska, pipirais, apvoliokite miltuose ir iškepkite su aliejumi ant kaitrios ugnies, kad gražiai paskrustų. Iškepusius gabalėlius ataušinkite.
Per tą laiką paruoškite marinatą. Petražolę ir svogūnus susmulkinkite, morkas bei obuolį sutarkuokite rupia tarka. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite iš pradžių morkas bei petražoles, po kelių minučių berkite svogūnus, o kai jie bus skaidrūs-obuolius.
Sumažinkite ugnį ir troškinkite 10-15 minučių. Galiausiai sukrėskite pomidorų padažą, sudėkite prieskonius, uždenkite ir troškinkite dar 10 min. Supilkite actą, stiklinę virinto vandens, berkite smulkintus petražolių lapelius ir, kai užvirs, nukelkite keptuvę nuo ugnies. Atšaldykite marinatą pilkite ant žuvies ir 1-2 dienoms statykite į šaldytuvą.