L i e t i n i a m s:
stiklinė miltų,
stiklinė pieno,
stiklinė vandens,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai aliejaus,
žiupsnelis druskos.
Į d a r u i:
brokolių gūželė (apie 200 g),
250 g tepamo sūrelio,
150 g sūdytos lašišos,
2 šaukštai citrinų sulčių,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
100 ml grietinėlės plakti.
GAMINIMAS:
Visus lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakite maišikliu. Paruoštą tešlą palikite pusvalandį išbrinkti, tada įmaišykite aliejų ir sausoje keptuvėje iškepkite plonus lietinius. Paruoškite įdarą: tepamą sūrelį sumaišykite su susmulkinta lašiša ir citrinų sultimis, pagardinkite pipirais. Grietinėlę standžiai išplakite ir atsargiai įmaišykite į įdarą.
Žiedynėliais išskirstytus brokolius sumeskite į verdantį vandenį, pavirkite 10 min. (šaldytus virkite perpus trumpiau), nusunkite ir palikite ataušti. Kiekvieną lietinį aptepkite paruoštu įdaru, užberkite brokolių žiedynėlių, susukite ritinėliais ir truputį paslėkite. Prieš patiekiant supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais.