Kalėdinis aguonų vyniotinis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdinis aguonų vyniotinis


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
330 g miltų,
50 g cukraus,
3 kiaušiniai,
25 g mielių,
85 g sviesto,
50 ml vandens,
žiupsnelis druskos.

Į d a r u i:
170 g aguonų,
100 g razinų,
kiaušinis,
100 g cukraus arba medaus.

G l a j u i:
50 g cukraus pudros,
šlakelis vandens.


GAMINIMAS:

Į dubenį sudėkite mieles, įberkite šaukštą cukraus ir šaukštu patrinkite, kol masė suskystės. Supilkite maždaug 30 laipsnių šiltumo vandenį, įberkite apie 100 g miltų ir išmaišykite. Paviršių apibarstykite miltais, dubenį uždenkite švaria šluoste ir palikite šiltoje vietoje pakilti.

Po 2-3 val. į pakilusią masę suberkite likusį cukrų, miltus, įmuškite 2 kiaušinius, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite lydytą sviestą ir išminkykite tešlą. Ją vėl uždenkite ir palikite pakilti. Paruoškite įdarą: aguonas suberkite į verdantį vandenį ir ant labai mažos ugnies virkite apie 1 val.

Paskui sukrėskite į labai smulkų sietelį ir palikite, kol nutekės skysčio perteklius. Sausas aguonas sumalkite mėsmale, sumaišykite su cukrumi arba karšto vandens vonelėje suskystintu medumi, razinomis ir išplaktu kiaušiniu. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite, padalykite į dvi dalis ir plonai iškočiokite du keturkampius lakštus.

Jų paviršių patepkite išplaktu kiaušiniu, sukrėskite įdarą, plačiu peiliu jį išlyginkite ir suvyniokite volelius. Abiejų volelių galus gerai užspauskite. Kiekvieną vyniokitinį susukite į atitinkamo dydžio kepimo popieriaus lakštą. Popierių reikėtų patepti aliejumi, o vyniotinius į jį susukite ne per daug standžiai, kad būtų vietos tešlai kilti.

Į popierių susuktus vyniotinius dėkite į skardą "siūle" į apačią ir dar pusvalandžiui palikite pakilti. 230 laipsnių karščio orkaitėje kepkite apie 30 min. Iškepusius vyniotinius praaušinkite, išvyniokite iš popieriaus ir aptepkite glajumi. Glajų gaminkite taip: cukraus pudrą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 min. Prieš tepant glajų gerai išplakite ir pašildykite iki 50 laipsnių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668