Įdarytas vištienos vyniotinis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Įdarytas vištienos vyniotinis


INGREDIENTAI:

Višta (1,5-2 kg),
2 šaukšteliai vištienos prieskonių,
150 g špinatų (šviežių ar šaldytų).

Į d a r u i:
2 šaukštai sviesto,
česnakų skiltelė,
2 svogūnai,
šaukštas susmulkintų šviežių petražolių lapelių,
1/2 šaukštelio citrinų pipirų,
300 g maltos jautienos,
puodelis (250 ml) biriai virtų ryžių,
kiaušinis,
1/2 šaukštelio druskos,
maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Įdaro paruošimas. Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite sugrūstus česnakus ir dar minutę pakepinkite. Pagardinkite citrininiais pipirais, gerai išmaišykite ir palikite ataušti.

Faršą pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, įmuškite kiaušinį, sukrėskite keptus svogūnus ir išminkykite. Suberkite ryžius, susmulkintas petražoles ir dar kartą išmaišykite.

Išimkite kaulus. Pirmiausia nupjaukite sparnus ir kaklą. Atsargiai, stengiantis nepažeisti odos, išpjaukite raktikaulį. Vištą ant lentelės padėkite krūtinėle žemyn, perpjaukite visą nugarkaulį ir atskirkite kaulus ( stipriau prikibusius nuo mėsos atpjaukite peiliu).

Vištą kilstelėkite viena ranka ir mėsą su visa oda nusmaukite nuo griaučių (ne atvirkščiai). Prie krūtinkaulio prikibusią mėsą nupjaukite peiliu. Išimkite kulšelių kaulus: apčiuopkite sąnarius, įkiškite peilį, stengiantis nepažeisti odos, ir perpjauti. Ištraukite apatinius kaulus, paskui peiliu išpjaukite viršutinius kulšelių kaulus, stengiantis, kad mėsa kuo mažiau susimaigytų.

Vištą be kaulų paskleiskite ant lentelės. Nuo abiejų krūtinėlių išilgai atpjaukite dalį mėsos. Nuopjovas sudėkite kiek žemiau-ten, kur mėsos beveik nėra. (Jei netyčia įpjovėte odą, ne bėda. Įverkite medvilninį siūlą į storesnę adatą ir įpjautą vietą sukabinkite keliais dyksniais. Tik prieš nešdami kepsnį į stalą nepamirškite siūlų ištraukti.)

Paruoštą vištą įtrinkite vištienos prieskoniais. Špinatų lapus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite ir išdėliokite ant vištos išklotinės. Ant mėsos sukrėskite paruoštą įdarą. Pradedant nuo kaklo kuo standžiau susukite ir iškart apvyniokite storu siūlu, kad kepamas vyniotinis neiširtų.

Paruoštą vyniotinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, dėkite į skardą, pridenkite folijos lakštu ir 180 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite apie 1 val. Paskui nuimkite foliją ir kepkite dar apie 30 min. (kol paviršius gražiai apskrus). (Pjaustomas vyniotinis neiširs ir įdaras nebyrės, jei ištrauktą iš orkaitės dar 10 min. paliksite pastovėti kambario temperatūroje.)

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668