500 g varškės,
5 kiaušiniai,
100 g cukraus,
50 g manų kruopų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
šaukštelis vanilinio cukraus,
3 dideli obuoliai,
2 šaukštai citrinų sulčių,
šaukštas sviesto.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sukrėskite į varškę. Maišant suberkite manų kruopas. Baltymus standžiai išplakite. Pusę baltymų putų sudėkite į varškės masę ir atsargiai išmaišykite. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su likusiais baltymais.
Į sviestu pateptą kepimo formą sudėkite du trečdalius varškės masės, ant jos-visus obuolius, ant jų-likusią varškės masę. 180 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite 20-30 min. Varškėtį geriausia pjaustyti, kol dar karštas.