1 kg bulvių,
2 svogūnai su laiškais,
4-5 tryniai,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
120 g šviežių baravykų arba voveraičių,
2-3 šaukštai miltų,
aliejaus sklindžiams kepti.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir burokine trintuve sutarkuokite į dubenį su šaltu vandeniu. Paskui tarkius sukrėskite į sietą ir gerai nuvarvinkite. Svogūnėlius nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnėlius, tarkuotas bulves ir trynius sumaišykite, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Grybus smulkiai supjaustykite, sudėkite į bulvių masę, suberkite miltus ir išmaišykite. Didelėje nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu krėskite maždaug delno dydžio sklindžius. Kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3-4 min. ant vidutinio stiprumo ugnies (kol gražiai apskrus).
Prie sklindžių tinka grietinės, jogurto ar varškės padažas, pagardintas prieskoniniais žalumynais, česnakais ir pan. (Jei ketinate kepti ne vieną sklindžių keptuvę, iškeptus laikykite šiltoje orkaitėje-neatauš, kol kepsite kitus, ir išliks traškūs).