Bulvių ir žuvies vėrinukai receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvių ir žuvies vėrinukai


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

750 g didelių tvirtų bulvių,
druskos,
700 g baltos žuvies filė,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
3-4 šaukštai citrinų sulčių,
kelios šviežių rozmarinų šaknelės,
3 šaukštai alyvų aliejaus,
80 g rūkytų lašinukų su raumenukais,
2 popai.

GAMINIMAS:

Nuskustas bulves apie 15 min. virkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite, perliekite šaltu vandeniu ir gerai nugarinkite. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambokais gabalėliais. Žuvies gabalėlius pasūdykite, pagardinkite pipirais ir citrinų sultimis.

Bulves ir žuvies gabalėlius pakaitomis suverkite ant medinių iešmelių (kiekvieną vėrinuką verkite ant dviejų iešmų-bulvės ir žuvies gabaliukai tvirčiau laikysis). Paruoštus vėrinukus apkaišykite rozmarinų šakelėmis.

Vėrinukus sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir 220 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite 12 min. Lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Ant viršaus sudėkite iš orkaitės ištrauktus vėrinukus ir kepinkite, kol lašinukai pasidarys traškūs.

Vėrinukus sudėkite į lėkštę, lašinukus dar truputį pakepinkite su žiedeliais supjaustytais porais ir suberkite ant vėrinukų.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668