6 didelės bulvės (300 g),
350 g šviežių špinatų,
svogūnas,
150 g stambiai maltos mėsos,
100 g minkšto (tepamo) sūrio,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
3 mairūnų šakelės.
GAMINIMAS:
Bulves kruopščiai nuplaukite ir išilgai perpjaukite pusiau. Šaukšteliu išskobkite vidų, kad liktų 1,5 cm storio sienelės. Pusę išskobtosios dalies stambiai sukapokite, likusią dalį sunaudokite kitur. Špinatus 1 min. įdėkite į verdantį pasūdytą vandenį, paskui perliekite šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinkite.
6 didžiausius lapus atidėkite, kitus stambiai sukapokite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną, maltą mėsą, sukapotus špinatus, tepamą sūrį ir sukapotas bulves sumaišykite, pagardinkite pipirais, pasūdykite. Atsargiai įmaišykite susmulkintus mairūnus. Įdarą sudėkite į išskobtas bulves ir tinkančias puseles vieną su kita suglausti, kad išeitų kaip sveika bulvė.
Kiekvieną bulvę įsukite į špinatų lapą, suvyniokite į didelį kepimo popieriaus ar folijos lakštą, galus tvirtai užsukite. 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite apie 1 val. 15 min. Patiekiant bulves perpjaukite skersai pusiau.