750 g miltingų bulvių,
200 g virtų kaštainių, supakuotų vakuume, arba konservuotų (280 g indelis),
40-50 g kieto fermentinio sūrio,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
30-40 g sviesto,
225 ml grietinėlės plakti,
3-4 šaukštai portveino,
žiupsnelis cukraus,
riebalų,
vynuogių lapų formai iškloti.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Sūrį sutarkuokite. Apkepo indą patepkite riebalais, išklokite vynuogių lapais taip, kad šonai ir dugnas būtų uždengti. Sluoksniuokite kaštainius ir bulvių griežinėlius, kiekvieną sluoksnį pasūdykite, pagardinkite, apibarstykite sūriu.
Likusiu sūriu apibarstykite apkepo viršų ir išdėliokite sviesto gabalėlius. 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite apie 50 min., kol viršutinis sluoksnis bus traškus ir rusvas. Ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min. Paskui išverskite į didelę lėkštę. Grietinėlę standžiai išplakite, paskaninkite portveinu, pipirais, cukrumi, pasūdykite ir patiekite atskirame inde.
P.s. Vynuogių lapus galima pakeisti šviežiais špinatų lapais-bus taip pat skanu ir gražu.