500 g varškės,
šaukštas vanilinio cukraus,
50 g sviesto,
sauja razinų,
1/2 indelio sutirštinto pieno,
400 g forminių sausainių,
2 šaukšteliai kavos be nuosėdų,
200 g juodojo šokolado,
3 šaukštai pieno,
100 g migdolų.
GAMINIMAS:
Varškę, kambario temperatūros sviestą, vanilinį cukrų ir sutirštintą pieną sutrinkite iki vienalytės masės, suberkite nuplautas ir nusausintas razinas ir gerai išmaišykite. Kavą užplikykite 100 ml verdančio vandens ir palikite ataušti.
Į stačiakampę formą įklokite sviestinio popieriaus lakštą. Ant dugno viena eile sudėkite sausainius ir apšlakstykite šalta kava. Kava sudrėkintais sausainiais apdėliokite ir formos šonus. Ant sausainių sukrėskite paruoštą varškės masę. Ant jos dėkite sausainių sluoksnį (viena eile), apšlakstykite likusia kava.
Ant viršaus sukrėskite likusios varškės masę ir uždenkite likusiais sausainiais. Sluoksnius prislėkite tinkamo dydžio sunkoku daiktu ir per naktį laikykite šaldytuve. kad išbrinktų. Prieš patiekiant sluoksnius išverskite į lėkštę, ant viršaus išdėliokite migdolus ir apliekite šokoladiniu glajumi (šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite į nedidelį indą, supilkite pieną, įstatykite į didesnį indą su karštu vandeniu ir ištirpinkite).