Apie 500 g šviežios menkės arba kitokios baltos žuvies filė,
svogūnas,
trečdalis saliero gumbo,
pagal skonį druskos,
pipirų,
laurų lapelių,
10 g želatinos,
pusės citrinos sultys.
GAMINIMAS:
Daržoves susmulkinkite, sudėkite į puodą su šaltu vandeniu, ten pat sumeskite nuplautus žuvies gabalėlius, prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Sultinį nukoškite, žuvį gražiai išdėliokite keturkampėse formelėse, sudėkite keptus svogūnus ir salierus. Į sultinį supilkite želatiną, pakaitinkite, kad ištirptų, tada viską dar pasūdykite ir įpilkite citrinų sulčių.
Sultinį perkoškite, ataušinkite ir pilkite ant žuvies. Tiekite su salotomis ir mėgstamu majonezo padažu. Jau paruoštų žuvies drebučių galite įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose, tada gamindami šį patiekalą užtruksite trumpiau.